Weet je waar jouw bedrijf goed scoort ten opzichte van de kernkwaliteiten van een ijzersterk stagebedrijf én je weet wat jouw doelgroep studenten wil en verwacht? Dan kun je gaan nadenken over manieren waarop je jouw aanbod concreet kunt gaan verbeteren. Hier helpt het experimentensjeabloon bij; het is een stap voor stap formulier waarmee je een helder en concreet actieplan maakt; een experiment waarmee je gerichte stappen zet naar een ijzersterk imago.
Het experimentensjeabloon gebruik je als je helder hebt gekregen wat studenten willen, bijvoorbeeld met behulp van de empathiekaart en een heldere analyse hebt gemaakt met de stagematrix. Daar heb je ideeen voor bedacht en deze maak je concreet op dit sjabloon; zie het als een routekaart die je voor jezelf maakt om jouw idee te realiseren.
Volg stapsgewijs het formulier, gewoon van boven naar beneden.
Maak het daarbij zo concreet mogelijk. Wat ga je doen, wie gaat het doen? Op welk onderdeel van de Stagecyclus?
Daarna omschrijf je wat volgens jou (of jouw team) het succesvolle resultaat zal zijn. Wanneer is het experiment geslaagd? Het gaat hier om een 'Aantoonbaar Zinnig Ding' dat je doet; een actie die een uitdaging voor jouw bedrijf wegneemt én aansluit op de wensen en behoeften van een student.
Beschrijf vervolgens wanneer je gaat evalueren, hoe je die evaluatie gaat doen en wie daarbij betrokken is.
Tip:
Het gaat om een experiment; jouw idee hoeft dus niet direct te werken. Het is de bedoeling dat je gaat kijken of het werkt. De enige manier om te kijken of iets Aantoonbaar Zinnig is? Precies door het te proberen. Als het niet werkt is dat ook resultaat.
Tip: Maak het experiment zo concreet dat je binnen twee of drie weken kunt evalueren. Zo maak je kleine maar gerichte stappen richting een ijzersterk imago en kun je snel bijsturen indien nodig.
Je gebruikt dit canvas om jouw wilde plannen en ideeën (die je als het goed is hebt opgedaan tijdens een van onze workshops) om te zetten in concrete acties. Het is te gebruiken op alle onderdelen van de Stagecyclus.
Ik adviseer je om dit sjabloon pas te gebruiken waneer je helder hebt wat een student wil en waar jouw aanbod nog beter kan. Zo kun je heel gericht een Aantoonbaar Zinnig Ding doen. Scheelt tijd, geld en energie.